Dakisolatie

Om het juiste materiaal voor uw klus te selecteren kijken we eerst naar de constructie van uw dak. Heet uw een plat dak of hellend dak? Vervolgens is het belangrijk om te bepalen of u het dak van binnen uit of van buiten af wil isoleren. Voor elke toepassingen zijn andere materialen beschikbaar.

Plat dak isoleren

Uw platte dak kunt u op verschillende manieren isoleren. Vaak is het meest eenvoudige om van buiten af te isoleren. Hiervoor zijn PIR en XPS platen de optie. PIR platen kunt u aanbrengen onder uw dakbedekking. De meeste dakbedekking kunt u op de platen verlijmen. Is uw dakbedekking nog in prima toestand, dan kunt u ook bovenop de bestaande dakbedekking isoleren met XPS platen. Deze platen zijn rotvast en als enige geschikt voor een omkeerdak (isolatie op uw bedekking). De XPS platen hebben wel ballast nodig, dus uw constructie moet hiervoor geschikt zijn.

Liever van binnenuit isoleren? Dan kunt u kiezen voor harde PIR platen of minerale wol. De isolatie kan dan tussen of op uw balklaag bevestigd worden. U kunt ook kiezen voor combinatieplaten als GipsPIR of FermaPIR om uw platte dak van binnenuit te isoleren. Dit scheelt veel werk en is direct af te werken.

Ga verder met Plat Dak

Hellend dak isoleren

Uw hellende dak kunt u van binnen uit of van buitenaf isoleren. Van binnenuit kunt u vaak tussen de gordingen harde isolatieplaten aanbrengen zoals PIR. Heeft u een ouder gebouw en zijn de balken niet helemaal recht? Dan kunt u het beste kiezen voor een minerale wol om te isoleren. Deze vormt zich naar de balken. U kunt ook kiezen voor combinatieplaten als GipsPIR of FermaPIR om uw platte dak van binnenuit te isoleren. Dit scheelt veel werk en is direct af te werken. 

Uw hellende dak van buiten af isoleren kan, in het geval van een dakbeschot, met renovatieplaten (Renova). Dit zijn PIR platen voorzien van tengels en kunnen direct van buiten op het dakbeschot aangebracht worden. 

Ga verder met Hellend Dak